Sunday, August 1, 2021

Lokale kulinariske spesialiteter i Dubai

Dubai er en kulinarisk smeltedigel. Her møtes øst og vest, og med mer enn 200 forskjellige nasjonaliteter som bor i byen, er matopplevelsene preget av dufter, farger og smak fra nesten alle verdenshjørner.

Sjømat - fiskerestaurant - Jumeirah Fishing Harbor - Dubai
På sjømatrestaurant i Dubai (foto: visitdubai.com/related.dk)

I tillegg til et stort utvalg av restauranter – fra gatemat til Michelin – har byen også et stort antall lokale produsenter og butikker som lar deg utforske ferske råvarer og lokale spesialiteter.

Her er en rekke steder å vurdere på din neste Dubai-tur.

Gå på fiskemarkedet og ta «fangsten» med på en restaurant etterpå

I hjertet av Umm Suqeim-området, som blant annet er kjent for sine surfestrender, ligger fiskemarkedet Jumeirah Fish Market, hvor du kan kjøpe noe av den beste sjømaten i Dubai.

Bodene tilbyr seg dessuten å rense fisken, hummeren, krabben, tigerrekene eller rekene før du tar maten med til en restaurant i nærheten for å få den tilberedt slik du vil ha den.

Dadler - Ritz Carlton - Dubai
Dadler lekkert anrettet på Ritz Carlton i Dubai (foto: visitdubai.com/related.dk)

Lokalt produsert kvalitetssjokolade

Hos Mirzam Chocolate, som ligger i det kreative området Alserkal Avenue, kan man kjøpe lokalt produsert sjokolade med tradisjonelle Dubai-smaker som dadler og kardemomme. Sjokoladen lages på stedet – fra risting av kakaobønner til innpakning av sjokoladeplatene – og du kan følge alle trinnene gjennom glassveggen som skiller butikken og produksjonen.

Mirzam ble grunnlagt i 2016 og har mottatt fem priser fra det internasjonalt anerkjente Academy of Chocolate, en uavhengig medlemsorganisasjon med fokus på å fremme kvalitetssjokolade.

Sjokoladefabrikk - Mirzam Chocolate Factory - Dubai
På besøk i sjokoladefabrikken (foto: visitdubai.com/related.dk)

Honningbier på fjellet

I fjellområdet Hatta, som ligger halvannen times kjøretur utenfor Dubai, kan du besøke Hatta Honey Bee Garden. Her produseres lokal honning, samtidig som det arbeides for å spre bevissthet om bienes betydning for miljøet, mattryggheten og økonomisk vekst. Stedet arrangerer omvisninger der du kommer virkelig tett på produksjonen.

Støtt lokale talenter på det populære markedet

Hvis du vil handle håndlagde skinnvesker, økologisk hudpleie, unik kunst eller håndlagde smykker, bør du stikke innom The Ripe Market, som avvikles flere steder i byen på forskjellige dager – for eksempel på Dubai Police Academy, Springs Souk, Nakheel Mall og Times Square Centre.

Markedet er en plattform for unge, talentfulle mennesker og en åpenbar mulighet til å støtte små, lokale bedrifter. Du kan også besøke Ripe Organic Farm Shop i Al Manara i hjertet av Dubai for å handle blant annet lokale oliven, nybakt brød, rå honning og supermat, samt et stort utvalg av veganske og glutenfrie produkter.

Kryddermarked - Dubai Spice Souk
Fra kryddermarkedet (foto: visitdubai.com/related.dk)

Fargerik sanseopplevelse i byens Spice Souk

Dubais Spice Souk er en fargerik, aromatisk og sensuell opplevelse og en flott mulighet til å lære mer om regionens tradisjonelle krydder. Store kurver med krydder og urter venter rundt hvert hjørne, og du kan kjøpe te fra hele verden.

Gourmetdadler og verdens største dadelfabrikk på vei

Et besøk i Dubai er ikke komplett uten å ha prøvesmakt en av byens signaturdelikatesse: dadler. Det finnes minst ni forskjellige varianter av dadler, og daddelpalmer er like synonymt med Midtøsten som sand og olje. Dadler kan du kjøpe overalt i byen, men hvis du vil ha noen av de fineste suvenirene med hjem, bør du stikke innom Bateel, som selger et stort utvalg av gourmetdadler og sjokolade. Dubai vil også snart ha verdens største privateide dadelfabrikk, Al Barakah Dates, som skal drives av solenergi.

Organisk landbruk med frukt og grønnsaker

Hos My Farm Dubai kan du handle fersk økologisk frukt og grønnsaker og samtidig lære mer om hvordan man dyrker grønnsaker i De forente arabiske emirater. Stedet er skapt av ingeniøren Mohammed Aissaoui, som vokste opp i Sør-Frankrike. Du kan også besøke Desert Organic, som også dyrker økologisk frukt og grønnsaker samt et stort utvalg av urter og dadler.

Hvis du planlegger å besøke Dubai senere på året, kan du se etter DUBAI ASSURED-stempelet, som blir gitt til steder som lever opp til strenge sikkerhets- og helseprotokoller for å sikre at alle turister kan føle seg trygge under besøket. I 2020 Fikk Dubai også stemplet «Safe Travels» av World Travel & Tourism Council.

Les også: Nye spisesteder i DubaiStadig flere nye matopplevelser i DubaiVegetarisk kafé med parisisk stemning i DubaiFamilievennlige restauranter i Dubai

Les flere nyheter om Dubai HER og HER

Related Posts

Comments

Stay Connected

22,044FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Recent Stories